Luistermassage

Vlei je neder, zet je oorsprieten open en laat je luisterhoudingen stretchen door een geluidenpracht ...

Een luistermassage is een methode die aifoon vaak in haar projecten gebruikt om de oren te openen, zowel van degene die de massage geeft als van degene die ze ondergaat.

Meestal is het een onderdeel binnen een artistieke atelierreeks of een masterclass waarbij het lichamelijke en ruimtelijke luisteren onderzocht wordt.

Luistermassage als deel van onze voorstellingen

De methodiek van een luistermassage hebben we zelf ook onderzocht en opgevoerd tijdens de luisterperformance Fondouk (ism Krokusfestival) en Murmur_out of the box (ism De Kopergietery).

Fondouk is een woordenloze performance en heeft soms het intieme van een luistermassage, dan weer het onstuimige van een avonturentocht. Fondouk is een luisterperformance die de ver-beeld-ing prikkelt, poëzie op het canvas van de stilte. Na deze ervaring zal onze dagelijkse soundscape nooit meer zijn wat het lijkt!

Het corona alternatief van de voorstelling Murmur werd Murmur_out of the box. Het publiek kreeg thuis een doos met geluiden afgeleverd met bijhorende instructies om elkaar een luistermassage te geven.

Net als audiohacking en sound walk is luistermassage een methode om het luisteren te onderzoeken tijdens onze participatieve projecten, artistieke ateliers en masterclasses.

Wil je zelf een luistermassage in elkaar boxen? Neem een kijkje in onze Wikifoon.