Fondouk

Een luisterrijke reis
voor grote en kleine oren…
laat je meevoeren naar een plek
waar de nomaden van klank en ruis
je horizon doen zinderen
waar herinneringen weerklinken
en je nieuwsgierig maken naar
wat er na de stilte komt...

Neem plaats, ga liggen, zet je oorsprieten open en beleef een reis van geluiden.

Drie performers begeleiden je met live bruitage en sonorisatie, kortom: ze zijn je gidsen op deze uitdagende geluidenreis. Na een oceaan van witte ruis schieten treinen uit hun startblokken, een wolk van vogels verdwijnt achter de zon en uit ratelende reiskoffers verschijnen onbekende landschappen.

Fondouk is een woordenloze performance en heeft soms het intieme van een geluidsmassage, dan weer het onstuimige van een avonturentocht. Fondouk is een luisterperformance die de ver-beeld-ing prikkelt, poëzie op het canvas van de stilte. Na deze ervaring zal onze dagelijkse soundscape nooit meer zijn wat het lijkt!

"Regen, vuurwerk, kerkklokken en kinderstemmen sijpelen je oren binnen maar ook kleuren, beelden en geuren. De tentzeilen hebben iets van een tweede huid waardoor de trillingen nabij aanvoelen in de duisternis. (...) Fondouk: anders luisteren leidt tot anders kijken." (De Standaard, 18/02/2015)

Een geluidsfragment van Fondouk

Credits:
Fondouk is een productie van aifoon en Krokusfestival
concept & regie: Stijn Dickel / geluid: Jürgen De Blonde, Kurt Vandendriessche & Stijn Dickel / dramaturgie: Gerhard Verfaillie / licht: Kurt Vandendriessche / i.s.m. Kopergietery en Cultuurcentrum Hasselt