KORROL

Na de succesvolle familievoorstellingen Plock! en Murmur maakt aifoon samen met het circusgezelschap Grensgeval de nieuwe circusperfomance KORROL, voor iedereen vanaf vier jaar.

In KORROL componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Hij bouwt torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar telkens als hij de laatste steen probeert te leggen, blijkt zijn werk onaf.

De acrobaat balanceert vervaarlijk op wankele torens, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft zo stijf en stil. Tot hij het beton aantrekt: draaiend op loodzware schoenen orkestreert hij een klein ballet, in een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Zijn hele lichaam (ver)bouwt hij.

Zelfs als hij bijna bezwijkt onder het gewicht vindt de performer nog net de vrijheid voor een duet tussen teen en pink. Wanneer hij zijn betonnen hoofd in de handen legt van het publiek worden zij mededrager van zijn creatie. In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwen ze samen de wereld.

Bruisend nieuw circus-geluidstheater waar het publiek middenin zit. Met drummende blokken, een versteende acrobaat en dansend beton.

foto's: (c) Michiel Devijver

In KORROL wordt de creativiteit van de performer geprikkeld door zijn ledematen 'vast te betonneren'.

Het geluidsonderzoek voor deze zaalvoorstelling is een fysiek onderzoek naar het voelbare luisteren. Of hoe trillingen niet alleen de oorschelpen, maar ook het ganse lichaam van de toeschouwers doen vibreren.

Credits

Concept en regie: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
Vormgeving: Architect Lode De Smet Van Damme
Spel: Jonas Bolliger en Jakob Lohmann
Geluidsconcept: Stijn Dickel (aifoon vzw)
Lichtontwerp: Geert Vanoorlé
Dramaturgie: Mieke Versyp
Kostuumontwerp: Jana Roos
Productieleiding & tourmanagement: Suzanne Hendrikse
Techniek: Bram Waelkens
Video: Jakob Rosseel

Circus en geluid: een vruchtbare combinatie

Andere samenwerkingen tussen aifoon en circusgezelschap Grensgeval