LAwaBO - kunstkamp voor kinderen (9-12j)

PETS! KLOENK! ROFFEL! SKRTSJ! KLARABOEM! BAM!

Ben jij tussen 9 en 12 jaar oud? Kom dan roekeloos spelen met geluid en avontuurlijk luisteren in ons lawaailaboratorium.

LAwablieft?! LAwaBO is een vijfdaagse ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van het geluid.

We vangen onderwaterklanken, springen op effectpedalen en knoeien er op los. Wist je dat echte speurneuzen hun ogen sluiten? Jouw lievelingskleur ook lawaai maakt? Er in elke speelvogel een componist schuilt?

LAwaBO, dat is 5 dagen van ruisen en razen, kraken en knallen, horen en herrie, luisteren en snuisteren. Geen muziekacademie met instrumenten, wij maken liever geluiden met pakweg een fiets, een kronkelende buis of een zak chips.

Luisteren was nog nooit zo spannend … Dus spits je oren en ga mee op geluidenjacht!

Voor wie?

LAwaBO is een kamp voor iedereen van 9 t/m 12 jaar. Creativiteit en goesting zijn het belangrijkste. Muzikale of technische kennis is absoluut niet nodig (maar wees gerust, je zal zeker niet op je honger zitten als je wél al thuis bent in muziek of techniek).

(c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver

Door wie?

De kinderen worden bij elke stap professioneel begeleid door een pedagogisch medewerker van aifoon die ook geluidskunstenaar is. In LAwaBO gaat het er professioneel en tegelijk ook heel organisch aan toe. We luisteren naar wat de kinderen zelf verwachten, wat hen boeit en gaan daarmee aan de slag.

De nadruk ligt bij LAwaBO op: zelf doen, out of the box denken, experimenteren, bricoleren en vooral amuseren.

aifoon is een kunstenorganisatie die vanuit een liefde voor geluid werkt rond luisteren. Bij aifoon draait het niet rond muziek of stem, maar ligt de focus op de luisterbeleving: wat doet een geluid met je? Luister je eigenlijk enkel met je oren? Hoe zet geluid je verbeelding aan het werk? aifoon heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van vormingen en ateliers in alle niveaus van het onderwijs.

Waar & wanneer?

Meestal organiseren we een LAwaBO tijdens de zomervakantie. Hou onze nieuwsbrief en kalender in de gaten!